Besøg Limfjordsmuseet og kig direkte ind i fjorden

Profilbillede
Sandra Pedersen

På Limfjordsmuseet kan du komme helt tæt på Limfjordens natur- og kulturhistorie. Med den smukke beliggenhed ved Frederik VII’s Kanal og det altid skiftende lys fra Løgstør Bredning er Limfjordsmuseet en blanding af oprindelig historie og moderne rammer.

En af udstillingerne ligger på nordsiden af Frederik VII’s Kanal og er forbundet med fastlandet med Danmarks ældste fungerende drejebro. Her ligger Limfjordsmuseets ældste afdeling Kanalfogedboligen. I gamle dage boede broopsynsmanden i kælderen med familien, og i baghuset var der stald til de heste, der kunne lejes til at trække et skib gennem kanalen. Langs kanalen ligger i dag et udvalg af museets sejlende fartøjer fortøjet.

Se de smukke fjordfartøjer og de levende akvarier, når museet lukker dig ind under havets overflade, så du kan se direkte ind i fjorden. Her kan du møde både fattige fiskere, driftige sømænd, krejlere, færgemænd og gællekoner.

Som noget nyt fra sommeren 2020 kan I leje cykler på Limfjordsmuseet. Med museets el-cykler og klassiske cykler kommer i let rundt i området omkring Løgstør.

Kilde: Redaktion
Flere artikler