Midtfjord Agro: Den effektive opskrift er tillid

Foto: Privat. Det gode medarbejderteam bag Midtfjord Agro er Casper Larsens vigtigste ressource
Profilbillede
dato

Midtfjord Agros stærke forretningsucces skyldes innovative løsninger og så en kæmpe portion tillid til medarbejdernes evner og selvstændighed.

Den nordjyske maskinforretning sælger, som navnet antyder, maskiner, men også traktorer og redskaber til landbrugs- og gartnerisektoren.
Og det er netop i behovsanalysen, firmaet står super stærkt.

Siden Midtfjord Agros ankermand, Casper Larsen, var ung, har han vidst, at han skulle arbejde med landbrugsmaskiner.

Han voksede op på landet, og det faldt ham naturligt, at han kunne bruge sin fritid på at reparere en maskine, og finde en kreativ løsning på, hvordan den kunne komme til at fungere endnu bedre.

Det lå i hermed i kortene, at han skulle være landbrugsmaskinmekaniker.

"Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville arbejde med landbrugsmaskiner. Der var noget med mekanik, og interessen for, hvordan forskellige maskindele er skruet sammen." 

Senere fandt jeg så ud af, at det faktisk var mere mig at arbejde med salg og at drive forretning," fortæller Casper Larsen.

"Vi har et sortiment, der er tilpasset kundernes behov. Og det er hundrede procent, fordi vi har lagt mærke til, hvilke behov der gør sig gældende."

"Vi lader i høj grad efterspørgslen afgøre vores sortiment, og det er der god ræson i. For en landbrugsmaskine er jo en halvdyr størrelse, og det kan bedre betale sig, at bestille de maskiner hjem, som der er behov for til flere firmaer."

Casper Larsen fortæller også, at de en gang imellem selv fabrikerer maskindele til brugte maskiner, men han er ikke sikker på, at det er innovativt.

Måske kunne man også bare kalde det en idé om gode, simple løsninger på et behov. Og det giver jeg ham ret i, men må så alligevel indrømme, at man godt kan bruge buzz-wordet.

Firmaet arbejder jo med løsninger, der giver et godt resultat.

"En af de gode løsninger, vi har skabt, er for eksempel en magnetløsning til fodervogne, så jo, dér er vi måske innovative," indrømmer Casper Larsen.

“Problemet med foder til kvæg kan være, at fodret indeholder rester af jern. Og det kan dyrene ikke tåle, de bliver simpelthen syge af det." 

"Vi har valgt at montere en magnet i fodervognen og den tiltrækker jernresterne, sorterer dem fra og sikrer, at dyrene ikke bliver syge."

"Vi har desuden bytte af landbrugsmaskiner, og det kan jo kaldes bæredygtigt. Folk bytter sig til noget andet, eller noget nyt, der dækker deres behov bedre i arbejdsøjemed. Og de maskiner der er defekte, reparerer vi."

"Vi finder nye reservedele hos vores forhandler-leverandører, eller også laver vi dem selv," fortæller Casper Larsen.

"Vi er desuden stolte af, at vi også forhandler internationalt med både Østeuropa, Tyskland, Holland og Afrika. Den know how har vi," fastslår Casper Larsen.


Foto: Privat // Her ses bare en af de effektive og brandstofsbesparende traktorer, Midtfjord Agro forhandler.

Det er dog ikke kun internationalt, i behovsanalysen og den innovative del, firmaet står stærkt. Casper Larsen har et godt og stærkt firma, fordi holdånden er i top, og han netop har tillid til sine medarbejdere.

“Jeg elsker, når jeg møder ind i virksomheden om morgenen, for det er fedt at mærke en summen af aktivitet, og at der er gang i den."

"Det er der, fordi mine medarbejdere har frihed under ansvar. De finder løsninger på problemstillinger vel vidende, at jeg er klar over, at de er fuldt ud i stand til det og satser på det allerbedste."

"Vi sørger for god kommunikation. Vi snakker om eventuelle problemer, og så er jeg, hverken for striks og eller for laid back. Det handler bare om almindelige venlighed og så om, at jeg selv og mine medarbejdere er åbne," fortæller Casper Larsen.

"Jeg synes, det er fantastisk, når jeg møder ind om morgenen, og jeg kan høre og føle, at alle medarbejderne er glade og virkelig samarbejder og løfter i flok til et højt niveau. Det kan man blive helt rørt af, for ingen er i stand til at nå et sådan højt niveau alene."

"Vi fokuserer på, at både trivsel, fællesskab og socialt klima er i top. Det er måske hemmeligheden”

Det er vigtigt for Casper, at der altid er en god stemning i Midtfjord Agro, og at alle er glade og trives i deres arbejde, for Casper er nemlig overbevist om, at når alle er glade, så går det også forretningen bedre.

“Jeg har lært, at når alle er glade, så er det som om, at økonomien bare bliver bedre og bedre. Jeg har nogle rigtig gode ansatte, der, når jeg tager min tørn, også tager deres. For mig er det vigtigt at gå foran som et godt eksempel." 

Caspers drivkraft er forretningen, og det at se den vokse. En anden drivkraft er, at en viden om at de løsninger Midtfjord Agro leverer til andre firmaer, fungerer;

Han kan se de andres forretninger blomstre, efter han har haft kontakt. Og han håber, at kunne drive forretningen godt videre, og så give chefposten videre, når det er tid.

“Rent karrieremæssigt så drømmer jeg om, at kunne give min chefpost og firmaet videre, og at der er noget solidt at overtage og lave forretning på."

"Det er mit forretningsmæssige værk at få firmaet til at trives og blomstre," slutter Casper af

Både hjemmeside og webshop finder du her: https://www.midtfjordagro.dk/

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Midtfjord Agro