Ny opsigtsvækkende opfindelse

Profilbillede

Nu kommer der et nyt værktøj i bekæmpelsen af virusinfektioner. Et lille nordjysk selskab har opfundet og patenteret et nyt produkt, som forhindrer overførsel af virussmitte ved håndkontakt.

Vepidan, som er et spin-off af det gamle Løgstør Apotek, har arbejdet på produktudviklingen gennem det sidste års tid. Produktet, der virker som en beskyttelses gel, indeholder Carrageenan. Carrageenan binder og neutraliserer vira og bakterier ved at danne en fysisk indkapsling af de smitsomme partikler, som derved ikke længere kan trænge ind i vores celler og fremkalde sygdomme som bl.a. Covid-19.

Carrageenan virker ikke specifikt mod enkelte virus og bakterier, men virker mod en bred vifte af mikrobiologiske smittekilder. Vepidans målsætning er i første omgang at hjælpe almindelige forbrugere ved at tilbyde produktet gennem landets apoteker. Vepidan ser derudover mange potentielle anvendelsesmuligheder af Beskyttelses Gelen i fremtiden.

Produktet lanceres i første omgang sammen med en mere traditionel sprit gel til hånddesinfektion, men Vepidan arbejder allerede nu på en version 2 af Beskyttelses Gelen, således at hånddesinfektion med sprit fremover helt kan undgås.

Kilde: Vepidan ApS