Plejecentre i Vesthimmerland deltager i innovationsprojekt

Foto: Stock Photo. Et nyt projekt skal være med til at minimere corona-smitte på plejecentre.
Profilbillede

Nyt innovationsprojekt, finansieret af EU, skal tage kampen op mod corona på lokale plejecentre i Vesthimmerland. Projektet, også kaldet InnoPanTec, skal sætte forskning og innovation på lokale plejecentre i højsædet.

Projektet vil, blandt andet på plejecentrene, sætte fokus på den daglige hygiejne, indretning og adfærd. Alt sammen for at forebygge smitteudbrud af Covid-19 på plejecentre.

Det næste halve år skal der indsamles data og viden omkring den nuværende hygiejne og adfærdsmønstre. Formålet er at identificere typiske smittekilder. Den indsamlede viden skal danne grundlag for, at lokale virksomheder har mulighed for at udvikle nye teknologier og produkter, der kan bruges til forebyggelse af smitte på plejecentrene.

Samarbejde på tværs af landegrænser

Programmet InnoPanTec er finansieret af EU’s Interreg-program, der giver støtte i programområdet Danmark, Sverige og Norge.

Vesthimmerland kommune skal i projektet samarbejde med den svenske kommune Mölndal. Begge steder vil lokale plejecentre deltage sammen med Professionshøjskolen University College Nordjylland.

Samarbejdet skal være med til at drage nytte af hinandens erfaringer og håndteringer af smittespredning samt finde fælles løsninger. Samtidig skal projektet fungerer som en inspirationskilde for andre lande rundt i Europa.

Der er planer om at bruge det nuværende projekt til at søge midler til et endnu større projekt senere på året.

Kilde: vesthimmerland.dk