Vær tjekket på nettet

Foto: null. null
Profilbillede

I denne uge, uge 47, har SSP/Ungeteamet Vesthimmerland fokus på digital dannelse med kampagnen #VærTjekketPåNettet. Formålet med kampagnen er at klæde både forældre og børn på, hvordan de skal håndtere de digitale og sociale medier. Sammen med SSP/Ungeteamet vil skolerne i Vesthimmerland være med.

Der er næppe nogen tvivl om at de digitale og sociale medier er kommet for at blive og derfor er det vigtigt at give børn, unge og deres forældre den nødvendige viden så de kan reflektere kritisk over medierne, deres indhold og opbygning. Det er også vigtigt at uddanne børn og unge i at forstå, hvordan man opfører sig socialt acceptabelt på online.

Se kampagnevideoen her  

Kampagnen har også fokus på at klæde forældre på, så de kan råde og vejlede deres børn.

Kampagnematerialet som anvendes på skolerne, består af:

  • #VærTjekketPåNettet dialog brætspil – udviklet af SSP/Ungeteamet.
  •  #VærTjekketPåNettet videokonkurrence for 5. – 7. årgang. Hvor dommerne vil være Borgmester Per B. Laursen, Forebyggelsesbetjent Henrik Husum og Inge Agerholm Thorup fra DR Ultra.
  • ”Dit liv på Nettet” – et undervisningsmateriale udviklet af SSP Aalborg og Center for Digital Pædagogik. Dette materiale anvendes i dag i nogen grad i skolerne i Vesthimmerland.
  • Digitale forældreoplæg til henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskolingsforældre.

Få mere inforation om kampagnen 

Du kan få nærmere information hos SSP/Ungeteamet gennem Tina Frost.

Tina Frost

Telefon: 2466 0803

Mail: tipe@vesthimmerland.dk

Kilde: -