Vesthimmerlands Kommune: Foreningsudviklingskonsulent ved DGI Nordjylland og Vesthimmerlands Kommune

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vi søger en person, der kan se lyset i at være med til skabe nye muligheder for et mangfoldigt foreningsliv i Vesthimmerlands Kommune.

Er du klar til at styrke samspillet med foreninger? Kan du skabe samspil med skoler og institutioner? Og frem for alt motiveres du af projekt- og procesarbejde?

Vi leder efter lige den person, der kan se lyset i at være med til skabe nye muligheder for et mangfoldigt foreningsliv i Vesthimmerlands Kommune. Det er dig, der skal være vores kommende foreningsudviklingskonsulent, hvis du kan se dig selv i en hverdag, der veksler mellem at være tæt på frivillige foreninger, at bygge bro mellem foreninger og kommunale institutioner OG samtidig være en del af DGI-Nordjylland.

Uddybende stillingsopslag

Stillingen som foreningsudviklingskonsulent er en stilling, der er begrundet i et stærkt ønske om at støtte udviklingen og dagligdagen i det frivillige foreningsliv, hvor mange ildsjæle og foreningsmennesker brænder for at gøre en forskel for lige den forening, de er en del af. Det frivillige foreningsliv er en af mange styrke i Vesthimmerlands Kommune, og derfor er der et ønske om at ”hjælpe på vej”, når selv garvede ildsjæle eller nye ideer har brug for lidt hjælp til at få luft under vingerne.

Stillingen oprettes som en delt stilling mellem Vesthimmerlands Kommune og DGI-Nordjylland og det betyder, at du en dag om ugen vil have arbejdsplads hos DGI-Nordjylland i Aalborg, mens du resten af tiden er en del af Kultur og Fritid i Vesthimmerlands Kommune. Det skal derfor være naturligt for dig at kunne navigere i forskellige organisationer, hvor fællesnævneren er ambitionen om at gøre en forskel for, med og i foreningslivet.

Foreningsudviklingskonsulent som bindeled til foreningslivet

En opgave som foreningsudviklingskonsulent vil være at skabe forbindelser mellem foreningslivet og de kommunale institutioner. I første omgang har vi særligt fokus på, hvordan vi tidligt kan få børn aktive i foreningslivet ligesom det er en ambition, at vi gerne vil styrke teenagernes tilknytning til foreningslivet. Du skal derfor både kunne se dig selv i samarbejde med professionelle i børnehaver og skoler, men også kunne flytte over på den anden side og tage børnenes og de unges perspektiv.

Foreningsudviklingskonsulentens hovedopgaver

Det helt centrale fokus er udvikling af foreningerne i samspil med kommunen og DGI. Dine opgaver kommer derfor til at spænde vidt og vi forventer, at du løser dem med en høj grad af selvstændighed og drive. Opgaverne forventes at omfatte nedenstående aktiviteter:

 • Indgå i og facilitere samarbejde mellem kommune og foreninger, og i særlig grad være brobygger mellem foreninger og børnehaver/skoler ud fra tankerne om ”Den åbne skole”.
 • Understøtte og udvikle foreningslivet i forhold til konkrete idéer og muligheder, samt inspirere til og være medudvikler på nye tiltag og samarbejder sammen med foreningslivet. ”Hands on” støtte og facilitering af udvikling i foreninger og samarbejde mellem foreninger.
 • Sparring og samarbejde med DGI Nordjyllands øvrige foreningsudviklingskonsulenter, idrætskonsulenter og fokusområder.

Opgaverne vil skulle løses som opsøgende foreningsudviklingskonsulent, der finder energi i at:

 • Rådgive og støtte foreningerne i deres udvikling gennem deltagelse i møder, seminarer o.lign.
 • Synliggøre og udvikle foreningslivet, herunder planlægge og gennemføre temamøder med foreninger, faciliteter og institutioner
 • Få koncepter og projekter til kommunen, der støtter udvikling og samarbejdsrelationer indenfor området
 • Støtte et tæt samarbejde mellem foreningerne og faciliteterne
Vi har store forventninger til dig…
 • Du har indgående kendskab til foreningsarbejde.
 • Du opbygger naturligt nye relationer og er en tydelig formidler.
 • Du har forhåbentligt erfaring med projekt- og procesledelse samt netværksfacilitering.
 • Du har lyst til og måske endda erfaring med at arbejde tværfagligt i en kommunal kontekst.
 • Du har lyst til og måske endda erfaring med Skoleområdet, og samarbejdet med lærer og pædagoger.
 • Mestrer mundtlig og skriftlig kommunikation, så dine budskaber kommer i gennem og dine samarbejdspartnere føler sig hørt.
.. og du må gerne have store forventninger til os!

Vi er ambitiøse og gør os umage for at borgere og samarbejdspartnere ser os som troværdige og iderige medspillere i kommunens udvikling. Involvering af borgere og samarbejdspartnere – frivillige som de professionelle – er i højsædet uanset, hvilken opgave vi står med.

Du bliver dermed en del af et tværfagligt miljø, hvor der er rig mulighed for sparring og samarbejde. Vi vægter tværgående samarbejder og projekter højt. Du skal trives med en afvekslende hverdag, hvor arbejdstid og opgaver aftales i samarbejde med de foreninger og samarbejdspartnere, som er afgørende for, at du kan lykkes som foreningsudviklingskonsulent. Der må således påregnes en del aften- og weekendarbejde i stillingen.

Til gengæld får du rig mulighed for medindflydelse og mulighed for at skabe dit eget arbejdsliv med god sparring og samvær fra en samling af uformelle og humørfyldte kolleger på en fleksibel arbejdsplads.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen ønskes besat snarest muligt og helst med tiltrædelse pr. 1. november 2023

Løn- og ansættelsesforhold er på overenskomstmæssige vilkår. Det bemærkes, at der vil være skiftende arbejdstider, inkl. aften- og weekendarbejde.

Yderligere oplysninger

Stillingen er oprettet på baggrund af samarbejdsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland og derfor tidsbegrænset i 3 år, med mulighed for forlængelse.

Samtaler forventes afholdt tirsdag den 26. september 2023.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Vesthimmerlands Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Vesthimmerlands Kommune, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 18-09-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://vesthimmerland.dk/ledige-stillinger?hr=show-job/26843&linkref=3983&locale=da_DK

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5902372

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet